13 d’agost 2013

L'ARTISTA CAMPRODONÍ XAVIER SOLÀ PREMIAT AL CERTAMEN DE CORTELAZOR (HUELVA)

L'artista camprodoní Xavier Solà Planella, ha obtingut el tercer premi al concurs de pintura ràpida de Cortelazor a Huelva. Aquest concurs, que consisteix en rebre una tela a les 9h del matí i retorna-la plena d'art a les 15h del migdia, implica la dificultat que durant tot el procés creatiu la llum va variant d'intensitat i posició. El quadre premiat de Solà passarà a formar part de la col·lecció particular de la Diputació de Huelva i per ell ha obtingut un guardó i 900 euros. 
Solà que està preparant un taller amb el pintor Jorge Gallego, del 9 al 13 de setembre, també participa  en concursos de pintura de diferents nivells com el de la Fundació Vila Casas de Barcelona, el de Figuratives 2013 del museu Meam de Barcelona o el de la Real Academia de Bellas Artes Santa Isabel de Hungría. Uns certàmens que a banda dels premis econòmics li permeten ampliar el seu  CV artístic i aprendre d'altres pintors. 
L'artista camprodoní, que també pinta per encàrrec i voldria poder fer una exposició a Camprodon durant l´any 2014 coincidint amb setmana Santa, assegura que amb els estudis de BBAA ha pogut fer realitat un somni.  
Solà, que pinta continuament com a passió, per aprendre, millorar i no perdre el ritme, assegura que "es tracta, si es pot, de pintar cada dia".
Aquest el quadre premiat a Cortelazor: