15 de gener 2012

MEDALLA D’HONOR DE LA VILA DE PRATS DE MOLLÓ PER A L’ALCALDE DE CAMPRODON ESTEVE PUJOL.

Coincidint amb la “Festa de bon Any”, que cada gener celebren les autoritats de Prats de Molló amb veïns i associacions de la zona, es va convidar a l’alcalde de Camprodon, Sr. Esteve Pujol, per fer-li entrega de la “Medalla d’honor de la Vila de Prats de Molló”. Una distinció en reconeixement al treball conjunt entre ambdues administracions, la francesa i la catalana, en el desenvolupament de projectes en comú.
L’alcalde de Prats de Molló i Conseller General, Sr. Bernard Remedí, va destacar el valor de la medalla com a “el reconeixement a la feina feta entre el conjunt de municipis del Vallespir i Camprodon, i especialment per incentivar projectes com “El País d’Art i Història” un projecte transfronterer que promou el treball conjunt de promoció i difusió entre les valls catalanes del Tec i del Ter”.
L’alcalde de Camprodon, Sr. Esteve Pujol, es va mostrar molt honorat de rebre aquesta distinció i va dir que “l’entenc com un reconeixement a tots els veïns de Camprodon que al llarg de la seva història han treballat per establir vincles entre els dos municipis germans. Ens uneix una mateixa història, cultura i llengua”. I va afegir que “ semblava una paradoxa que s’estigués construint una Europa sense fronteres i que les relacions entre els municipis d’un i altre costat del Pirineu s’anessin afeblint. Amb aquesta voluntat de buscar nous punts de treball en comú i amb la complicitat dels electes de la Vall de Camprodon, de l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses i l’alcalde de Prats de Molló s’ha fet molta feina, però encara en queda molta per fer. El reconeixement que suposa aquesta medalla m’esperona a fer aquesta feina més intensament”.
L’acte que es va fer ahir dissabte, 14 de gener, a les 18h a Prats de Molló i va comptar amb la presència de la Diputada de l’Assemblea Nacional Francesa, Sra. Jacqueline Irles, els alcaldes del Vallespir i diverses autoritats d’ambdós costats de la frontera.