04 de juliol 2013

L’INFORME SOBRE COBERTURA TELEFÒNICA DEL COECCT S’OBLIDA DE LA PROBLEMÀTICA DE LES ZONES DE MUNTANYA.

Més de la meitat del municipi de Camprodon no disposa de TDT, Banda Ampla i telefonia.

L’informe recentment publicat pel Col·legi d’Enginyers Tècnics i Pèrits de Telecomunicació de Catalunya (COETTC) sobre la cobertura de mòbils al territori no parla sobre la problemàtica de les zones de muntanya, i en especial les que pateix el municipi de Camprodon, on més de la meitat de la població que no té cobertura de mòbils, ni servei de TDT, i Banda Ampla. 
Uns problemes que havien de quedar resolts l’any 2009 amb la construcció d’una torre de telecomunicacions a Coll de Bucs i que ara el Govern de la Generalitat pretén descartar al•legant dificultats econòmiques en el finançament de l’obra. Aquesta actuació compta des d’aquella data amb els terrenys cedits, els permisos concedits i una aportació econòmica de l’ajuntament de Camprodon, que malgrat no ser competència municipal la seva construcció, va acordar per ajudar a costejar l’obra. 
Fa pocs dies la Comissió d’Empresa i Ocupació del Parlament de Catalunya va acordar per una unanimitat insta al Govern de la Generalitat perquè executi la construcció de la torre de telecomunicacions al Coll de Bucs que ha de dotar de servei de TDT, telefonia mòbil i banda ampla a els nuclis de Camprodon de Rocabruna, la Vall de Salarça, Bolós, Font Rubí i Beget, nuclis que encara avui no compten amb aquests serveis bàsics. 
L’alcalde de Camprodon, Esteve Pujol, s'ha mostrat sorprès per la publicació d’aquest informe “que parla molt de la problemàtica dels municipis de Costa i s’oblida de zones muntanya, que apart de tenir nombrosos veïns i també tenen una forta atracció turística”. I ha afegit que “malauradament, encara avui, hi ha una Catalunya de dues velocitats, la de les zones més poblades on es disposa de tots serveis i la més rural en ple segle XXI no disposa dels serveis més bàsics”.