20 d’agost 2013

UNA CAMPRODONINA ALS CAMPIONATS DE HORSEBALL

La camprodonina, Meritxell Feliu Vidal, fa cinc anys que gaudeix de la pràctica del Horseball com a esport i ha format part de la selecció en diverses ocasions. La Meritxell, que va començar a jugar a horseball quan tenia 10 anys, ha participat fins aquesta temporada pel club hípic Mas Batlló d'Abella. La seva germana Martina també practica aquesta disciplina esportiva juntament amb les també germanes Anna i Natàlia Sánchez, de Camprodon, i els joves Júlia Puy, Francesc Puy i Xavier Pastoret de la Vall.
El horseball és un disciplina hípica poc coneguda on es barregen tres esports: hípica, rugbi i bàsquet. La mecànica del joc consisteix en dos equips, de 4 jugadors cada un, que s'enfronten per aconseguir marcar el màxim nombre de cistelles en camp contrari. 
Els orígens del horseball provenen de l'Afganistan i l'Argentina i es va introduir a Europa a mitjans del segle XX. Primer va ser a França el 1930 i el 1992 que es va celebrar el primer campionat europeu. A Catalunya el horseball va arribar l'any 97 de la mà de Jordi Serra del club Les Alforges de Banyoles i la primera vegada que una selecció espanyola va participar en uns jocs europeus va ser el 1998. 
Actualment hi ha 3 lligues de horseball a Espanya: la lliga catalana, la lliga gallega i la lliga NOHB (Madrid, Castella i Lleó i Navarra). La lliga catalana és la que compta amb més participants i en aquesta edició hi han participat 14 clubs provinents de les comarques de Girona i Barcelona. La lliga es juga d'octubre a juny i un cop finalitzada es seleccionen els 6 millors jugadors/es, de cada categoria, per formar part de la selecció catalana i/o espanyola i representar-nos en els diferents torneigs nacionals i internacionals. 
La camprodonina ha format part de la selecció catalana durant 4 anys consecutius i ha anat a jugar als Campionats Internacionals de Horseball de Saint George d'Orques (França) i al I Criterium Inter-Autonomies de Horseball a Segòvia. Aquest any també ha estat escollida per a representar, juntament amb 7 altres jugadors la majoria de Catalunya però també de Madrid i Galícia, a la selecció espanyola de Horseball.
Meritxell Feliu Vidal acaba de tornar de Saint Lô (Normandia, França) on va competir, del 13 al 17 d'agost, en aquest torneig internacional guanyant la medalla de bronze de la seva categoria. A la competició hi van participar les seleccions Portuguesa, Francesa, Italiana i Belga. De manera còmode van guanyar contra Bèlgica, van empatar contra Portugal i van perdre contra Itàlia. Amb un joc d'una qualitat excepcional van guanyar el partit contra França però la derrota contra Itàlia els hi va passar factura i van quedar tercers pel gol-average.