09 d’abril 2014

Es busca finançament per participar a un concurs de robòtica al Japó

El camprodoní Xavier Puigmal Claravall està buscant un patrocinador per a poder finançar el viatge,  al qual ha estat convidat, per participar als campionats de robots de sumo que es fa al Japó. 
Puigmal va aficionar-se a aquesta modalitat de competició arran dels estudis de grau superior de regulació i control d’autòmats que va fer a Olot. 
Aquest jove camprodoní, que de seguida es va aficionar per aquest camp de l’electrònica, mecànica i programació, va muntar el seu propi equip de competició el “Smith” i fins avui ha obtingut excel·lents resultats en diverses proves nacionals i internacionals on ha participat. Tant és així que, en la darrera participació al campionat de Robotchallenge de Viena, i degut a la seva innovació en aquesta matèria, que un grup de japonesos es va quedar bocabadat i el van convidar a participar al seu país on aquesta modalitat competitiva causa furor. 
Ara només cal trobar patrocinador per finançar el costos viatge, ja que l’estada està pagada i la participació també, i competir a la All Japan Robot Sumo
La competició de robots de sumo consisteix en aconseguir fer córrer un aparell per un tatami de color negre on hi ha dibuixada una ratlla de color blanc i aconseguir mantenir-s’hi a dins fent fora als rivals. Per tant la dificultat consisteix en crear i perfeccionar màquines, suficientment evolucionades per ser capaces de fer fora del cercle l’oponent, i mantenir-se al tatami per així poder vèncer. 
Fins ara, Xavier Puigmal, s'ha costejat les despeses de participació a tots els esdeveniments on ha competit però fer el salt al Japó és una inversió massa forta per anar-hi sense patrocinador. Ara disposa d'uns quants mesos per trobar el recolzament necessari per fer el gran salt a aquesta prova que es farà a fins d'any.  

Màquines confeccionades per Xavier Puigmal
















 
Vídeo de mini sumo