13 de juliol 2011

PRESENTACIÓ DEL CURS I EL FESTIVAL ALBÉNIZ

Aquesta tarda s’ha presentat la 10a. Edició del Curs Internacional de Música i la 26a. Edició del Festival de Música Isaac Albéniz de Camprodon. Aquestes dos esdeveniments musicals continuen essent marc de referència per a les joves promeses que volen fer-se en lloc en el camp de la música. El curs d’enguany ha millorat la inscripció, superant les expectatives, i ha aconseguit matricular uns 40 alumnes procedents de Catalunya, Andalusia i el Japó, en els diversos cursos que s’oferien. Aquest alt nombre d’inscrits ha motivat als organitzadors a dividir en dues les sessions del concert final, previst per a aquest dissabte i on els d’alumnes actuaran al monestir de Sant Pere en dos grups, uns a les 18h. i els altres a les 22h.
L'autor del cartell promocional d'aquesta edició és l'artísta sabadellenc Alfons Borrell.
Pel que fa al Festival, i segons el seu director, Jordi Berdala, “segueix en la mateixa línia però amb els ajustos econòmics necessaris a la situació real actual.” D’aquesta manera es continua interrelacionant el Curs amb el Festival i oferint concert d’alumnes i professors; un concert de Corals; l’actuació dels guanyadors dels prestigiosos concursos musicals, Pedro Bote i Maria Canals; la interpretació de la Suite Ibéria en el marc de la 9a. Medalla Isaac Albéniz; un concert de Jazz; i un concert de cant per cloure el Festival a finals d’agost.
Berdala destaca que “es recupera la filosofia del Festival, de promocionar joves promeses, i portant diversos estils per arribar a tots els públics”.