25 de juliol 2012

AMADEU ROSELL RECULL EN UN LLIBRE-DISC LA VIDA D'EN “PERET BLANC" DE BEGET.

Pere Sala i Solé (Beget, 1917- Camprodon, 1993) va ser un dels grans músics d’arrel tradicional del Pirineu, mestre del violí sense solfa, va conservar un extens repertori de melodies i balls.
El músic Camprodoní, Amadeu Rosell i Martí, ha recollit la seva vida i la seva música en el llibre “Pere Sala, en Peret Blanc. Tonades de violí i cançons”. Un relat de vivències personals narrat pel mateix Rosell qui va tocar durant molts anys, acompanyant-lo a l’acordió. Més enllà de la transmissió de coneixements entre músics de dues generacions diferents, va haver-hi una relació d’estreta amistat esboçada a tall de relat en aquest llibre.
L'obra es presentarà aquest dissabte 28 de juliol, a les 7 de la tarda, al Casal Camprodoní el llibre inclou un Cd amb enregistrament de cançons i melodies d’en Peret Blanc. L’acte de presentació, que es completarà amb la presentació d'un documental sobre en Peret fet per Artur Blasco, i organitzat per Òmnium Ripollès comptarà amb l’assistència del Sr. Lluís Puig, director general de Cultura Popular i Tradicional de la Generalitat, i l'alcalde de Camprodon, Sr. Esteve Pujol.