08 de març 2013

VALORACIÓ DELS TALL DE LA CARRETERA N-260

L'alcalde de Camprodon, Esteve Pujol i Badà, lamenta els inconvenients que suposa l'esvoranc que s'ha produït a la N-260 a Sant Joan de les Abadesses en motiu de les fortes pluges d'aquest dies. 
Pujol ha explicat que un cap de setmana com aquest, amb bon temps i molta neu a l'estació d'esquí Vallter 2000, "és molt perjudicial per la Vall i calia buscar alternatives com ara donar pas alternatiu" una solució que es valora molt positivament davant l’anunci de que s’ha optat per aquesta possibilitat a partir d’aquest migdia . 
L'alcalde de Camprodon que ha recordat que la Vall té com a referència l'Hospital de Campdevànol i que ha parlat amb el director dels Serveis Territorials de Salut, Dr. Trias perquè tinguin en compte aquest fet i puguin derivar les urgències a Olot. L'alcalde ha recordat que "el tancament nocturn del CAP i el fet de tenir l'hospital de Campdevànol com a hospital referència agreugen aquets problema perquè encara s’allarga més la distància ja existent". Pujol ha manifestat que "això reitera un cop més la precarietat de l'atenció sanitària a la Vall" i ha demanat que es prenguin mesures per aquesta qüestió que preocupa a tots els ajuntaments de la Vall. 
A més l'alcalde ha reclamat, en aquests casos, una millor informació i senyalització de les vies alternatives per a la gent que prové de l'àrea metropolitana de Barcelona, el Vallès oriental , i Osona i que accedeix per la C-17 de Vic dient que "cal senyalitzar bé les vies alternatives com els túnels de Bracons cap a Olot i Túnels de Collabòs per accedir a la Vall de Camprodon i Sant Joan de les Abadesses". I demana que si en decurs de les obres d’arranjament es torna a tallar la carretera que es tingui en compte aquets fet. 
Finalment l'alcalde ha recordat que "els ajuntaments ja venen reclamant des de fa temps que s’actuï en aquesta carretera que compta amb nombrosos punts negres i trams en mal estat". Aquest fet ha evidenciat el que es deia i ha de servir perquè Foment realitzi la inversió necessària per solventar-ho.