07 de maig 2014

Compte enrere per a la Molló-Trail

Comença el compte enrere per a la primera de les curses de muntanya que es celebrarà a la Vall de Camprodon. La Molló-Trail és una prova esportiva que combina territori, història i esport. Una cursa, amb diferents intensitats, que recórrer per camins de gran bellesa i amb petjada històrica. 
Aquesta competició obliga a disposar d'una bona forma física sobretot per a aquells corredors més exigents que vulguin optar per la volta més llarga. Us adjuntem cartell de l'esdeveniment i us facilitem més informació per si us animeu a participar-hi!!!


Recorregut 44km:
Sortida des de la plaça de l’Ajuntament de Molló. Baixada al Riu Ritort i pujada per corriolets fins al Pla dels Caçadors on trobem les runes d’un antic cuartel de les tropes franquistes. Seguim carenejant per pista fins arribar al Collet de Montfalgars on gaudim d’unes vistes maravelloses del llunyà poble de Molló. Creuem la frontera pel Coll d’Ares i ens endinsem al Vallespir francés tot resseguint el famós Camí de la Retirada. Baixades tècniques per corriolets fins arribar a tocar la població de Prats de Molló, moment on començarem l’ascensió per corriolet per la ruta de les Carboneres cap a la Torre de Mir, antic punt estratègic de control fronterer. De nou en territori Català per l’antiga ruta de la Transhumància travessarem els bonics pobles de Fabert i Espinavell, i ens dirigirem cap al sostre de la Marató, el Costabona, que amb els seus 2.465 metres d’alçada ens regalarà unes imatges fantàstiques del Canigó i Pirineus. Un cop conquerit el sostre de la marató, ja començarem la baixada cap al poble de Molló, tot travessant la Collada Fonda, Puig Sistra i Puig Moscós. Entrarem al poble per la Plaça major creuant l’arc de meta al davant de l’Ajuntament.

Recorregut 27km:
Sortida des de la plaça de l’Ajuntament de Molló. Baixada al Riu Ritort i pujada per corriolets fins al Pla dels Caçadors on trobem les runes d’un antic cuartel de les tropes franquistes. Seguim carenejant per pista fins arribar al Collet de Montfalgars on gaudim d’unes vistes maravelloses del llunyà poble de Molló. Creuem la frontera pel Coll d’Ares i ens endinsem al Vallespir francés tot resseguint el famós Camí de la Retirada. Baixades tècniques per corriolets fins arribar a tocar la població de Prats de Molló, moment on començarem l’ascensió per corriolet per la ruta de les Carboneres cap a la Torre de Mir, antic punt estratègic de control fronterer. De nou en territori Català per l’antiga ruta de la Transhumància travessarem els bonics pobles de Fabert i Espinavell, i ens dirigirem cap al camí dels Enamorats que ens portarà fins a la plaça de l’Ajuntament on travessarem l’arc d’arribada.