29 de maig 2014

Estimulant diada de l'art a l'escola Dr Robert de Camprodon

L'escola CEIP Dr. Robert de Camprodon va celebrar, divendres passat, el dia de l'art amb el projecte "Els objectes de la vida quotidiana dins l'art". Aquesta celebració sempre incideix en dues vessant l'artística plàstica i la musical. L'encarregat de donar a vida al projecte artístic ha estat Albert Gusi que amb el seu darrer projecte artístic "prohibit jugar a pilota al parc" basat en la interacció d'una pilota al territori ha il·lustrat el projecte d'escola anomenat: "paraigües, cullera i mandolina: poesia dels objectes quotidians".
Pel projecte musical del centre titulat: "ritme, melodia i mandolina: créixer estimant la música" s'ha convidat als músics Miquel Grifell i Jesús Escriu, intèrprets de mandolina, guitarra i altres objectes de corda i components dels grup els Randellaires.

Vegeu esbós del currículum dels artistes convidats, així com imatges de la jornada:

Albert Gusi: (Castellbisbal, 1970) és un artista visual que desenvolupa els seus projectes al voltant del territori i l’expansió del concepte de paisatge. A través de gestos i d’intervencions artístiques efímeres –documentades gràficament- en indrets escollits acuradament, l’autor proposa una mirada lúdica i desinhibida sobre aquell lloc determinat.
Mitjançant l’ús de la fotografia i el vídeo com a eines per explorar el territori, Albert Gusi documenta les seves accions amb la intenció que l’espectador es qüestioni noves formes de relació amb el paisatge.
 Els projectes d’Albert Gusi introdueixen de forma habitual un element interactiu amb el públic, fent-lo partícip de molts dels seus projectes.

Miquel Grifell: de Ripoll, fill adoptiu de Riudaura, on viu. Provinent com a guitarrista de grups de blues i rock com Crossroads i actualment T'he Rusties Blues Band. Membre de Randellaires des de 2004 on comença a tocar el bouzouki, bandúrria i mandolina, de vegades es baralla amb el violí.

Jesús Escriu: de Ripoll, fill adoptiu de Cúguls, on viu. Provinent com a guitarrista de grups de rock com Larna i Acabats dels Pirineus. Membre de Randellaires des de 2001 on comença a tocar el llaüt i més endavant en 2004 la mandolina.