16 de febrer 2010

CUINES DE LA VALL ES PROMOCIONA A SANTIAGO DE COMPOSTELA


El grup Cuines de la Vall de Camprodon viatjarà en els propers dies a Santiago de Compostela per a promocionar els productes locals: Trumfes de la Vall de Camprodon i Poltre de muntanya del Ripollès.
Els representants que es despalaçaran al Fòrum Gastronòmic de Santiago, són Jordi Solé (Hotel Calitxó, Molló) i l'Eva Martínez-Picó (Can Jordi, Espinavell) que realitzaran un show cooking a l'estand de l'Agència Catalana de Turisme, mostrant en viu les tècniques de cocció i presentació d'aquests productes. La demostració, que tindrà lloc diumenge 21 de febrer, a les 12h45, consistirà en tres presentacions: canamillana amb carlins (feta amb Trumfa de la Vall de Camprodon), tartar de poltre amb escarola d'hivern (amb Poltre de muntanya del Ripollès) i mousse de iogurt amb melmelada de figues. Posteriorment, a les 14h15, es presentarà un menú combinat amb l'associació Cuina de l'Empordanet, amb les principals especialitats de la costa i de la muntanya gironines.
A part d'aquesta presentació, els membre de les Cuines de la Vall de Camprodon serviran dues degustacions de carn de Poltre de muntanya del Ripollès a l'estand de Comercial artesana SOSA, distribuïdor d'aquest producte per a restauració a tot Catalunya. Els tatets, que tindran lloc dilluns 22 de febrer al migdia, seran de tartar de poltre amb gelat de mostassa i de melós i cruixent de falda de poltre.
Aquestes elaboracions compten amb la col•laboració de Jordi Vila (Can Jepet, Setcases) i Neus Sau (Hotel Grèvol Spa, Llanars).
La iniciativa forma part de l'acord de promoció de productes locals establert entre les tres entitats (associació Cuines de la Vall de Camprodon, associació de Criadors d'Eugues de Muntanya del Ripollès, i cooperativa Ramadera de Molló, SCCL) i s'emmarca en les accions de presentació de producte i cuina de territori de l'Agència Catalana de Turisme. Amb el suport del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona-Pirineus.

Per a més informació: 666 577 447 (Eva Martínez-Picó)