03 de febrer 2010

ELS NOUS PLAN ZAPATERO POTENCIARAN LES TECNOLOGIES DIGITALS AL MUNICIPI.

Els nous Plans Zapatero per a aquest 2010, FEOSL (Fons Estatals per a l'Ocupació i la Sostenibilitat Local), preveuen actuacions encaminades a millorar les TIC (Tecnologia i Comunicació). En aquest sentit l'Ajuntament de Camprodon ha apostat sempre per a les noves tecnologies implantant sistemes pioners, ja al 1986 va dissenyar una xarxa de cable coaxial que donava servei de televisió al municipi. En els darrers anys la xarxa s'ha anat modernitzat amb la incorporació de la tecnologia de fibra òptica i la seva adequació per a la implementació de noves tecnologies.
Ara fruit d'aquesta subvenció dels plans FEOSL, que permet una inversió de 222.849euros, s'han dissenyat unes actuacions que permetran configurar el nou edifici municipal “Casa de la Vila” amb la tecnologia necessària per a incorporar la gestió digitalitzal d'expedients i així facilitar el tràmits i seguiment dels mateixos, on line, tant pels particulars com pels treballadors municipals. També s’actuarà en edificis de titularitat pública per a tal de connectar totes les dependències municipals i millorar les TIC en tots els equipaments i fer arribar la fibra òptica i les solucions ofimàtiques necessàries a tots el edificis. L'actuació també preveu ampliar la cobertura WIFI, es millorar les prestacions del cablejat municipal, i invertir en eficiència energètica actuant en els sistemes de calefacció del centre d’ensenyament Dr. Robert per a optimitzar-ne el funcionament, i en l’enllumenat públic per a rebaixar el consum, així com la sonorització, millora de les instal•lacions i les comunicacions del pavelló poliesportiu.
A més de la subvenció per a inversions, enguany, els Fons permetrà a l’Ajuntament de Camprodon assignar 55.852 euros a despesa social i que es destinaran a la millora dels serveis de llar d'infants i dels serveis socials municipals. D'aquesta manera la aportació prevista en els plans FEOSL arribarà als 278.701 euros.