25 d’octubre 2010

VIBRANT FINAL DE L'ANY ALBÉNIZ A PARÍS

Aquest cap de setmana s’ha tancat el bienni 2009-2010 de l’any Albéniz al Gran Saló de l’exèrcit del Palau Nacional dels Invàlids a París. Una activitat organitzada per l’ajuntament de Camprodon, ambaixada espanyola a França, i el mateix Palau Nacional, que se suma a totes les celebracions realitzades fins ara per commemorar el centenari de la mort d’Albéniz i el 150è aniversari del seu naixement.
La clausura que s’ha fet a París, en un cap de setmana institucional, on un emotiu concert del pianista Guillermo González ha posat punt i final a dos anys de música i actes per perpetuar la memòria del compositor nascut a Camprodon. L’acte ha comptat amb una gran representació de personalitats polítiques i culturals d’ambdós països. L’alcalde de Camprodon, Sr. Esteve Pujol, ha viatjat al país veí amb els patrons de la Fundació Pública Municipal Isaac Albéniz, Josep Juncà, Daniel Birba i Xavier Collboni; el director del Patronat, Jordi Berdala; el president de la Cambra de Comerç de Girona, el Sr. Doménec Espadalé; familiars de l’Albéniz, i representants de les entitats culturals camprodonines.
Al matí, previ al concert, l’ambaixador Espanyol a França, Sr. Carlos Bastarreche i el seu conseller de Cultura, Sr. Pablo de Jevenois, van rebre a les autoritats Camprodononines a l’ambaixada on es van fer un intercanvi de presents.
El concert va permetre escoltar peces d’Albéniz i una excel·lent interpretació de la Suite Iberia a càrrec del mateix pianista González.