01 de març 2011

1500 VISITANTS A LA FIRA KM 0

Unes 1500 persones i prop de 3000 tastes es van fer en la primera edició de la mostra KM.0 de la Vall de Camprodon, una fira de productes agroalimentaris de la zona.
Segons l'organització, la mancomunitat de la Vall de Camprodon, aquestes dades corresponen als dos dies que va durar la mostra i on es van reunir els productors d'embotits de la zona; més una parada de la cooperativa de serveis de la vall amb matèries primeres com la trumfa, el poltre i l’ànec, una de vins; una de cervesa catalana i un expositor de les Galetes Birba.
Els responsables de la mancomunitat de la Vall de Camprodon van valorar la iniciativa com a molt positiva i amb la voluntat de què es pugui consolidar en els pròxims anys.
A la mostra també es van oferir tallers, el més participatiu va ser el de "berenars saludables" i la combinació de coca i llonganissa.
Coincidint amb l’acte d’inauguració, també es va fer l’acte d’entrega dels guardons del primer concurs d’embotits de la Vall de Camprodon. En primer lloc, cal destacar que la carnisseria Colom de Camprodon que va obtenir els premis a millor llonganissa i millor bufa de carn bona. La carnisseria Engràcia de Camprodon va obtenir el guardó pel millor fuet, i els bulls blancs i negres més apreciats van ser els de Cal Xec de Camprodon i Can Blanc de Vilallonga de Ter, respectivament. La millor botifarra d’ou va ser la de Casa Batlle de Sant Pau de Segúries.
La fira en imatges aquí: