25 de gener 2012

EL RAL·LI MONTE-CARLO HISTÒRICS PASSA PER LA VALL DE CAMPRODON.

Segons publica la pàgina del RACC la 14ena. edició del Ral•li Monte-Carlo Històrics passarà aquest dilluns 31 de gener per la Vall de Camprodon.
Divendres, 28 de gener, arrenca a Barcelona el 14è Ral.li Monte-Carlo Històric, la prova de regularitat reservada a vehicles que hagin participat al llarg de la història en la famosa prova monegasca i que tinguin la seva data de fabricació entre els anys 1950 i 1980.
Encara que també està organitzada com aquella per l’Automobile Club de Mònaco, aquesta prova és independent al Monte-Carlo de velocitat que precisament s’haurà disputat una setmana abans per carreteres franceses. Amb tot, l’organització de la sortida barcelonina és a càrrec del RACC, sent Barcelona un any més una de les cinc ciutats que acolliran la sortida d’aquesta multitudinària cursa, la més prestigiosa a nivell mundial en proves de carretera de regularitat. A més de Barcelona, aquest Monte-Carlo tindrà sortides des de Marrakech (el Marroc), Varsòvia (Polònia),Reims (França) i Glasgow (Gran Bretanya).
Aquesta etapa dirigirà tots els equips fins a Mònaco on arribaran durant el dissabte 29 de gener per realitzar entre el diumenge 30 i el dimecres 2 de febrer les etapes de classificació, comuna i final. Barcelona no només serà la localitat de sortida dels 34 equips que arrencaran la seva participació des de la pròpia ciutat, sinó que serà un punt de pas obligat dels 80 equips que dos dies abans hauran partit des de Marrakech, un històric punt de sortida que torna per a la celebració del centenari de la prova monegasca.
Per tant, un total de 114 vehicles sortiran a partir de les 16:20 des de la Plaça de la Catedral durant bona part del divendres. Recorregut:
Plaça de la Catedral, carrers de Dr. Joaquim Pou, Via Laietana, Les Jonqueres, Plaça Urquinaona, Roger de Llúria, Gran Via de les Corts Catalanes, Plaça Tetuán i Plaça de les Glòries, per sortir de Barcelona per la C-33, que deixaran en Parets del Vallés per prendre la C-17 direcció Granollers, Vic i Ripoll (control de pas). Després d’aquest tràmit obligatori, la cursa seguirà per Sant Joan de les Abadesses, Sant Pau de Seguries, Camprodon, Molló i Coll d’Ares, des d’on s’endinsarà a França via Prats de Molló.
Aquesta no és la primera vegada que aquests vehicles passen per les nostres terres i en alguna ocasió han hagut de desafiar la neu.