16 de maig 2013

EL PARLAMENT INSTARÀ AL GOVERN PER A LA CONSTRUCCIÓ DE COLL DE BUCS

La Comissió d’Empresa i Ocupació del Parlament de Catalunya va acordar per una unanimitat en la sessió d'ahir, 15 de maig, la proposta de resolució del Grup Socialista que insta a la Generalitat perquè executi la construcció de la torre de telecomunicacions al Coll de Bucs que ha de dotar de servei de TDT, telefonia mòbil i banda ampla a els nuclis de Camprodon de Rocabruna, la Vall de Salarça, Bolós, Font Rubí i Beget, nuclis que encara avui no compten amb aquests serveis bàsics. 
L'Ajuntament de Camprodon va acordar en sessió plenària fer aquesta petició al Govern, i demanar el suport dels grups parlamentaris, després que la Generalitat els hi comuniqués la intenció de descartar l'actuació. 
El Consistori ja havia posat a disposició del Govern el terreny per a la construcció d’aquesta infraestructura, situada a Coll de Bucs, el novembre de 2009 a través de la signatura d'un conveni. 
A més, l'actuació compta de de fa més de dos anys de tots els permisos i llicències urbanístiques per a la seva realització i l’Ajuntament va destinar-hi 132.000€ del pressupost de l'exercici 2012 per ajudar a cofinançar l’electrificació de la torre malgrat no ser competència municipal.
L’alcalde de Camprodon, Esteve Pujol, s'ha mostrat satisfet pel vot unànime i favorable de tots els partits a l’aprovació d’aquest mandat parlamentari al Govern: “És un pas important per l’establiment d’un serveis [banda ampla, TDT i telefonia mòbil] que són recursos bàsics en la societat actual, no només per l’activitat econòmica, sinó per qüestions del dia a dia dels ciutadans que viuen en zones més disseminades, com trucar una ambulància o fer tràmits per Internet”
Malgrat això, Pujol ha reclamat que el Govern estableixi “un calendari per a l’execució de les obres, ja que es tracta d’una obra que acumula anys de retard i l’Ajuntament hi té destinats en previsió més de 130.000 euros, tot i no ser de la seva competència”. Aquests diners procedeixen del Pla d’Obra i Serveis i podrien perdre’s si no s’executa l’obra. 
Adjuntem moment de la votació de la proposta així com l'enllaç on podreu veure totes les intervencions del diversos grups: