21 d’agost 2015

Sí al Parc Natural però amb consens dels propietaris

L'Associació de Propietaris de Finques Rústiques de la Vall de Camprodon ha manifestat el seu descontent amb la ampliació del futur Parc Natural  de les Capçaleres del Ter i del Freser. Es queixen de la manca d'informació, prèvia a la publicació de l'ampliació, i de la forma en que s'ha dut a terme l'ampliació.
En roda de premsa el president de l'entitat, Josep Mª Pujol-Galzeran i de Visa-Sitjar, ha explicat que "no cal protegir-ho tot" i que han presentat al·legacions per dos motius ben clars "no veiem la necessitats de l'ampliació i no estem d'acord en la forma en que s'ha dut tot el procés". Pujol-Galzeran ha dit que "estem enfadats i tenim la necessitat de dir-ho" i ha afegit que tot i això "diem Sí al Parc però ben fet i amb consens dels afectats" obrint una porta al diàleg i esperant que mogui fitxa la Conselleria a qui han fet arribar per escrit aquesta queixa i el seu malestar.
Els Propietaris de la Vall de Camprodon han volgut donar a conèixer als mitjans de comunicació la seva problemàtica per veure si es pot reconduir el tema i han recordat que "la muntanya té propietaris" i que "el turisme ve pel paisatge i, en el paisatge, també hi fan la seva contribució es propietaris".