05 de juny 2014

Els mestres del Comenius visiten el CEIP Dr Robert de Camprodon

Des d'aquest dimecres i fins diumenge el CEIP Dr Robert de Camprodon acull als professor que participen al "Comenius" sota el projecte educatiu "les mathematiques un jeu d'enfants/les matemàtiques un joc de nens".
Durant aquest dies, i també durant el cap de setmana, coneixeran i veuran com es treballa en aquest centre escolar i podran debatre sobre diversos aspectes educatius amb un objectiu comú, l'educació infantil i primària i en especial centrat en les matemàtiques.
Participació com a observadors a les classes del centre escolar, reunions de treball, trobades amb professionals del sector, una recepció a l'Ajuntament de Camprodon, un sopar amb els pares de l'AMPA per intercanviar opinions o una visita a càrrec de la camprodonina Sílvia Planas al call jueu, són algunes de les activitats que s'han previst per l'estada d'aquest col·lectiu de mestres. 
Les sis escoles que formen amb Camprodon part d'aquest projecte són: dos centres escolars de França, un de Bèlgica i dos escoles de Finlàndia. En total ens visiten 17 mestres d'aquest cinc centres que utilitzen el francès com a llengua vehicular. Aquest projecte també ha volgut involucrar a les universitats i per aquest motiu dissabte participaran en una trobada a la Universitat de Girona amb la mestra matemàtica Maria Antònia Canals i Tolosa.
El mes de gener el professorat es va reunir a Bèlgica i per Setmana  Santa a França i està previst que al mes d'agost es trobin a Finlàndia. Les trobades es pacten en períodes vacacionals, del professorat que es desplaça però en temps lectiu del centre que es visita, per tal de no interferir en la gestió dels centres.
Aquest projecte europeu "Comenius" permet generar discussions pedagògiques per millorar la pràctica dels docents.