09 de juliol 2010

IX CURS INTERNACIONAL DE MÚSICA ISAAC ALBÉNIZ DE CAMPRODON

Diumenge s'inaugura la novena edició del Curs Internacional de Música Isaac Albéniz de Camprodon. Durant set dies, del 18 al 24 de juliol, diversos alumnes de grau mitjà, superior, i postgrau, repartit en diferents disciplines: piano i pianistes repertoristes; violí-violoncel i música de cambra; i cant es citaran al nostre municipi per participar en aquets Curs i poder perfeccionar la seva música.
L'oferta formativa pel curs d'enguany és:
Piano i pianistes de repertoristes: Aquest any s'homenatge el naixement d'Isaac Albéniz i es recupera el cu7rs de piano en totes les seves formes d'activitat professional: piano sol, música de cambra amb piano i acompanyament de solistes. Les classes de piano estan dirigides per especialistes de nivell internacional: Vladislav Bronevetzky i Gennady Dzyubenko. Bronevetzky és un actiu concertista de reconeguda subtilesa interpretativa i la seva perfeccionada tècnica. Ha desenvolupat la tasca pedagògica com a professorde piano al Conservatori Txaikovski de Moscou i diverses master-class a l'estranger. Dzyubenko és pianista-concertista, professor de piano i cap del Departament de música de cambra del Conservatori municipal Isaac Albéniz de Girona i professor de l'escola d'arts musicals Luthier de Barcelona. ha actuat a concerts com a solista en les grans ciutats de l'antiga Unió Soviètica i ha realitzat moltes gires per Europa, Amèrica, Japó i Austràlia, llocs on també ha dirigit diverses master-class.


Violí-violoncel i música de cambra: Amb la participació dels professors José Mª Fernández, Larisa Loginova i Bongshin Ko. José Mª Fernández és un expert violinista, guanyador d'importants premis i intèrpret amb famoses orquestres d'arreu del món. Compagina la seva carrera concertística amv les docència en el Conservatori Professional de música de Granada, així com concertino de la "Camerata Instrumental y Vocal" de Cadis. Larisa Loginova és doctora en musicologia i am reconegut prestigi internacional i durant molt temps va treballar de professora al Departament de musicologia del Conservatori Txikovski de Moscou a l'Acadèmia musical Mirkovix de Lovran i a la Strossmeyer Universitat d'Osiek (Croàcia) i a la Central Michigan University dels Estats Units. Bongshin Ko és violencel·lista, guanyadora de famosos premis internacionals i convidada habitual a importants festivals arreu del món com a solista o amb importants orquestres. Regualarment es professora al California State University, Fullerton.


Cant: Com en anteriors edicions del curs, aquesta assignatura ens vindrà donada en dues vessants sobre el cant. Les classes de tècnica van a càrrec d'Ana Luisa Chova, una de les millors professores de l'Estat. Des de la seva incororació com a professora en el Conservatori de València, després d'una llarga etapa com a cantant, es centra en la docència. S'specialitza en l'àrea del cant, passant a ser-ne la cap del Departament i obtenint la Càtedra per oposició amb les màximes qualificacions. Les classes de repartori les tutela el pianista repertorista Rubén Fernández Aguirre, repertorista en cursos i classes magistrals d'importants cantants, professors de cant i directors d'escena. Col·labora també amb el Concurs Internacional de Cant de Bilbao, el Teatro Real deMadrid i el Teatro de la Maestranza de Sevilla. Ofereix recitals amb prestigiosos cantants com Ainhoa Arteta, Carloa Álvarez, Cristina Gallardo-Dômas... Igualment és pianista residetn del Festival de Sarsuela de Santiago de Compostela, del Festival Internacional de Música de Medina del Campo i del Cicle "Vive la Lírica" de Telde (Gran Canària). A més, actua en festivals internacionals de Granada, Peralada, Santander, etc.

A més, s'oferiran monogràfics sobre l'obra d'Albéniz a càrrec de l'historiaor i musicòlec Sr. Jorge de Persia.

Per a més informació, poder consultar a la pàgina web www.albeniz.cat, trucar al telefon 972.71.00.10 o bé enviar un correu electrònic a: isaac-albeniz@camprodon.cat