06 de juliol 2010

SURROCA. LA PASSIÓ PEL COLOR

Aquest dissabte dia 10 de juliol a 2/4 d'una del migdia s'inaugura la mostra d'homentge a l'artísta camprodoní Manel Surroca. Una mostra que es podrà visitar al monestir de Sant Pere fins a mitjans de setembre.
L'Ajuntament de Camprodon presenta, del 10 de juliol al 12 de setembre de 2010 l'exposició "Surroca. La passió pel color", comissariada per Maria Solé Cañellas.
L'exposició vol donar a conèixer l'obra de Manel Surroca (Camprodon 1917-2007) partint de la importància del color en la seva pintura. Surroca utilitza el color per crear imatges, algunes d'elles inquietants, sorprenents, vives i pures. En les seves obres formula i revela minusciosament cada un dels tons, l'harmonia de les composicions i la llum que sorgeix del mateix quadre.
Sense voler oferir una visió panoràmica o fer una classificació massa exhaustiva, s'han triat un total de 89 obres que inciten a la reflexió sobre el paper del color en el procés creatiu de Surroca i traçar així un recorregut temàtic de l'obra. Així doncs, la mostra és un trajecte pel paisatge, la figura femenina, els racons de Camprodon, la infantesa, el bodegó i la mística. Temes i motius es reiteren sovint però sempre des de diferents aproximacions, experimentant amb les diverses tècniques pictòriques. Surroca busca en tot moment l'equilibri perfecte de l'obra, s'esforça sempre en captar l'essència de les coses i de les figures.