24 d’agost 2011

CAMPRODON S'INDIGNA PER LA DECISIÓ DE SALUT

La decisió del Servei Català de Salut de tancar a les nit el CAP de la Vall de Camprodon a partir dels 5 de setembre ha provocat la total indignació tant dels usuaris com dels diversos representants municipals.
Es dóna la circumstància que formen part del municipi de Camprodon els nuclis de Rocabruna, Beget, Freixenet, i la Colònia i que es troben a més de 30 km de l’Hospital de Campdevànol (el centre de referència) un paràmetre establert com a màxim pel mateix Servei de Salut. Una circumstància que també afecta als municipis de Molló, Setcases, Llanars i Vilallonga de Ter.
L’alcalde de Camprodon en funcions, Josep Juncà, ha dit que “la propera setmana es reuniran els alcaldes de la Vall per tal de valorar la mesura i decidir les accions a emprendre” i ha afegit que “és molt trist que no s’hagi tingut en compte la realitat social de la nostra comarca, una zona declarada per la mateixa Generalitat com a una de les quatre comarques desfavorides, amb una població envellida per sobre de la mitjana catalana”. Juncà també ha destacat que “cotitzem a la seguretat social com tothom i no tenim els mateixos serveis” i ha afegit que “el problema s’agreujarà pels usuaris si com passa en l’altra Vall de la Comarca al no disposar del servei d’atenció continuada es suprimeixen les guàrdies de les farmàcies”.
La setmana vinent es reuniran, els alcaldes afectats i la presidenta de la Mancomunitat de la Vall, per tal mirar de trobar una sortida a aquest problemàtica que deixarà prop de 5000 ciutadans sense assistència a la nit, durant 12h, xifra que es duplica en escreix en plena època estival o durant els cap de setmana.