16 d’agost 2011

MEDALLA ALBÉNIZ PER A ALAIN NEVEUX

Coincidint amb la diada de la Mare de Déu d’agost es va entregar la novena medalla Albéniz en el marc de la 26a. edició del Festival de Camprodoní.
Una medalla que va rebre, de mans del Conseller de Cultura de la Generalitat Ferran Mascarell, el pianista Alain Neveux encarregat d’interpretar la suite Iberia d’enguany.
Una actuació on es van poder comprovar les virtuts d’aquest pianista que va interpretar-la íntegrament, seguint la partitura original, i sense deixar-se cap nota en un concert que va durar prop de dues hores.
Amb aquesta medalla es poden comprovar les diverses habilitats i particularitats de cada pianista degut a les dificultats interpretatives de l’obra.
Una distinció instaurada l’any 2004 i entregada a la pianista Alicia de Larrocha, per la seva labor amb l’obra d’Isaac Albéniz; a la pianista Rosa Torres-Pardo, qui fou la primera intèrpret en rebre la Medalla; als pianistes Albert Attenelle; Hisako Hiseki; Blanca Uribe; Luis Fernando; al pianista D. Guillermo González; i l’any passat al pianista Gustavo Díaz Jerez.