03 d’agost 2011

CONFERÈNCIA SOBRE EL VALOR DE LA QUÍMICA A LA NOSTRA SOCIETAT EN L’ANY INTERNACIONAL DE LA QUÍMICA

Quants elements químics coneixen avui? o com els trobem a la Terra? Aquestes són algunes de les preguntes a les que trobarà resposta la Catedràtica de la Universitat de Barcelona Pilar González-Duarte en el marc de la conferència “el món dels elements i els elements al món” que demà, dijous 4 d’agost, hi haurà a la sala d’actes de l’ajuntament de Camprodon a les 19h. Una conferència que s’emmarca dins de l’any Internacional de la Química i que d’aquesta manera serveix per commemorar aquesta efemèride.
Un recorregut per la natura que ens permetrà arribar a la conclusió de que els elements químics són les unitats bàsiques de tot el que ens envolta i de nosaltres mateixos i, per tant, que són imprescindibles en la nostra vida quotidiana. Podrem comprovar com la química ens ha portat a viure més i millor, i descobrirem el paper d’aquesta en la ciència en la salut, les comunicacions, l’habitatge i el lleure. Una xerrada que nou us podeu perdre demà a la tarda a Camprodon i que ens farà veure i apreciar el valor de la química des d’una altra perspectiva.
Durant l’acte es farà una breu presentació del llibre “Els Elements” de Theodore Gray que ha estat traduït per la mateixa Doctora González-Duarte i que s’ha convertit en una eina imprescindible per conèixer i apreciar els elements amb unes fotografies d´una qualitat excepcional.