11 d’agost 2011

EL CONSELLER MASCARELL ENTREGARÀ LA MEDALLA ALBÉNIZ EN EL MARC DE LA 26a. EDICIÓ DEL FESTIVAL CAMPRODONÍ.

Dilluns es procedirà entregar la novena medalla “Albéniz” una distinció que s’atorga al pianista que cada any interpreta la Integral de la Suite Iberia, una peça que requereix agilitat interpretativa, en el marc del Festival Camprodoní. Enguany aquest guardó serà pel pianista francès Alain Neveux.
Alain Neveux va estudiar música a Lió i al Conservatori Nacional Superior de Música de París, on té l’oportunitat d’estudiar a la classe de Vlado Perlemuter i on va obtenir el Primer Premi de piano. Continuant amb els seus estudis musicals, va obtenir el Primer Premi Internacional Casella a Nàpols, i al mateix any (1970) queda guanyador a Varsòvia en el Concurs Chopin. Neveux incorpora música contemporània en el seu repertori i ha participat durant 10 anys (1980/90) com a pianista titular de les activitats de la post-Intercontemporain on va treballar amb grans compositors i directors de la talla de Boulez, Abbado, Barenboim, Salonen, o Nagano i directament amb els compositors Berio, Stockhausen, Stroppa, Murail, o Kurtág, per actuar en gires internacionals o va ampliar el seu repertori. Això no li va impedir de participar amb regularitat en propostes de repertori més clàssic com Montreux 92, festivals del Grenoble, Messiaen Festival Shubertiades de la mateixa ciutat, concerts a Radio France, Festival de Montpeller, Niça -Manca , New Orleans, Musicades Lyon, Les Flaneries de Reims 2009-11, Yokohama, Japó, Portugal o Amèrica del Sud, on va interpretà obres d'Albéniz. Neveux ha fet classes magistrals al voltant de l'obra de Berio en el Conservatori de Lió i algunes Stockhausen Klavierstücke. En aquest currículum hi sumarà aquest dilluns la medalla “Albéniz”, distinció instaurada l’any 2004 i entregada a la pianista Alicia de Larrocha, per la seva labor amb l’obra d’Isaac Albéniz; a la pianista Rosa Torres-Pardo, qui fou la primera intèrpret en rebre la Medalla; als pianistes Albert Attenelle; Hisako Hiseki; Blanca Uribe; Luis Fernando; al pianista D. Guillermo González; i l’any passat al pianista Gustavo Díaz Jerez.
El pianista Alain Neveux rebrà aquesta distinció de mans del conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Honorable Senyor Ferran Mascarell i Canalda, al monestir de Sant Pere el 15 d’agost a les 22h.